2.10.12

Kabang - Ένας σκύλος, Ήρωας


Από την εφημερίδα Πολίτης (http://www.politisnews.eu), το πιο κάτω άρθρο. Επειδή είναι συγκινητικό (όσοι δεν το είδαν σε twitter, fb) είπα να το μοιραστώ κι εδώ. Το αυθεντικό άρθρο εδώ στο : http://tinyurl.com/9lon7e3

---------------------------------------------------------------


Η ιστορία της Kabang από τις Φιλιππίνες συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πολλές που έχουμε κατά καιρούς διαβάσει για ηρωικούς σκύλους αλλά και για όσους θυσιάστηκαν για να σώσουν τα αφεντικά τους. Το ηρωικό κατόρθωμά της, η αυτοθυσία της αλλά και οι μετέπειτα τραγικές δυσκολίες της ζωης της έχουν αγγίξει -χωρίς αμφιβολία- τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.Το ημίαιμο θηλυκό, το οποίο μοιάζει αρκετά με γερμανικό ποιμενικό, έγινε εθνικός ήρωας της χώρας πριν από μερικούς μήνες, όταν έτρεξε με αυτοθυσία επάνω σε μια μοτοσικλέτα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δρόμο προκειμένου να σώσει δυο μικρά κορίτσια που διέσχιζαν το δρόμο στην πόλη Ζαμποάνγκα. Ο σκύλος γλίτωσε την κόρη και την ανιψιά του ιδιοκτήτη του αλλά θυσίασε το ρύγχος και την άνω γνάθο του, που μπλέχτηκε στις ακτίνες της μοτοσικλέτας και αποσπάστηκε από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Η τρομακτική πληγή έμεινε για να θυμίζει την αυτοθυσία της Kabang, που παραμένει τρυφερή και πιστή, κυριολεκτικά με το μισό της πρόσωπο. «Είναι απορίας άξιον ότι  η Kabang επέζησε», λένε οι κτηνίατροι, «αλλά ο φρικιαστικός τραυματισμός της θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της από την ανάπτυξη κάποιας μόλυνσης». Μια διεθνής εκστρατεία δωρεών, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση της Kabang αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον μιας ομάδας κτηνιάτρων από την Καλιφόρνια δίνουν μια νέα ελπίδα ζωής στον σκύλο.


Οι χειρουργοί σχεδιάζουν να εκτελέσουν μια λεπτή επανορθωτική χειρουργική μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμφάνιση της Kabang αλλά και να της προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή στο μέλλον. Ο Anton Lim, ο τοπικός κτηνίατρος, είπε ότι η Kabang αμέσως μετά το ατύχημα κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τις ακτίνες της μοτοσικλέτας, φεύγοντας μακριά στα χωράφια, πιθανώς για να πεθάνει μόνο της.


«Δύο εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε δημιουργώντας μεγάλη συγκίνηση στην οικογένειά του. Σκεφτήκαμε την ευθανασία αλλά επειδή ο σκύλος δεν έδειχνε να πονάει ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε», λέει ο Anton. Από εκεί και πέρα ο σκύλος συνέχισε να έχει μια κατά τα άλλα φυσιολογική ζωή, ενώ έγινε ο «εθνικός ήρωας» της πόλης. Πρόσφατα, μάλιστα, απέκτησε έξι κουτάβια, αναμένοντας τη σωτήρια επέμβαση που θα της διευκολύνει τη ζωή. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’αυτήν. Εκείνη έκανε τόσα πολλά… χωρίς ανταλλάγματα», αναφέρει η οικογένεια Bunggal στον Τύπο.18 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Απ' τη πλευρά μου, συγκινήθηκα.... (μήπως λέμε το ίδιο;)

   Διαγραφή
  2. ναι αλλά εγώ λαλώ ότι επαλάβωσα.

   Διαγραφή
 2. μόλις επήρα έναν πολύ καλό μάθημα ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάθημα ζωής... Να μάθουμε να εκτιμάμε αυτά που μας κάνουν χαρούμενους, παρόλα τα προβλήματα που συναντάμε.

   Διαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Εν η κουβέντα που λαλούν, "Γνώρισα τον άνθρωπο κι αγάπησα τα ζώα".

   Διαγραφή
 4. Πάρτε όλοι σκύλο, δεν ξέρετε τι χάνετε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Πήρα το σκύλο μου από τον Φεβ. του 12 και δεν το μετανιώνω με τίποτα. Είχα λίγο άγχος στην αρχή, αλλά τώρα δεν μπορώ χωρίς αυτόν.

   Διαγραφή
 5. είδα το και στο twitter..απίστευτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εχουν παραπάνω ψυσιη που μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η διαφορά με εμάς, είναι ότι δεν είναι υστερόβουλα.

   Διαγραφή
 7. Τώρα το είδα. Απλά απίστευτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το διάβασα, σηκώθηκα πήρα τον σκύλο μου τον Σκουπη αγκαλιά , τον χάιδεψα , τον φίλησα και επέστρεψα να σου πω πως συγκινήθηκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή